середу, 26 жовтня 2016 р.

«На крилах зарубіжної літератури»


Цитирую: "Дорогі вчителі! Редакція журналу «Зарубіжна література в школах України» оголошує новий конкурс - «На крилах зарубіжної літератури»! Така назва конкурсу народилася не випадково. Не можна не погодитись із тим, що шкільний предмет «Зарубіжна література» справді дарує нашим дітям КРИЛА – крила духовності. Запрошуємо вас, шановні колеги, та ваших учнів до участі в цьому конкурсі, який має дві номінації: для вчителів - «Урок – осяння душі»; для учнів - «Книги в червоній палітурці». Такий спільний формат конкурсу ми започатковуємо вперше, і це теж не випадково. На жаль, сьогодні наш улюблений предмет опинився під загрозою. Наразі не можна залишатись осторонь. Тому об’єднання зусиль - це саме те, чого ми всі зараз потребуємо, аби захистити унікальне надбання української освіти - предмет «Зарубіжна література»!
Конкурс-марафон «На крилах зарубіжної літератури» на підтримку предмета стартує вже зараз! У січневому числі часопису ви матимете змогу побачити свої конкурсні роботи, а також роботи ваших учнів у відповідній рубриці. Рубрика діятиме щономера. Отже, надсилайте роботи якнайшвидше, щоб якнайскоріше побачити їх на сторінках «ЗЛ».
ВЧИТЕЛЬСЬКА НОМІНАЦІЯ «УРОК – ОСЯННЯ ДУШІ»
До цієї номінації надсилайте власну розробку уроку, який, на вашу думку, дійсно вплинув на духовне становлення ваших учнів, формування їхніх моральних ідеалів, сприяв усвідомленню учнями сенсу власного життя. Це має бути урок, після проведення якого ви відчули відлуння в душах дітей, - урок, який запалив вогонь в їхніх серцях.
До конкурсної роботи ви можете додати передмову, в якій напишете про любов до предмета ваших учнів, про те, як він впливає на духовний розвиток молодого покоління.
УЧНІВСЬКА НОМІНАЦІЯ «КНИГИ В ЧЕРВОНІЙ ПАЛІТУРЦІ»
Учень має написати твір-роздум або есе про художній твір (за шкільною програмою із зарубіжної літератури), який залишив особливий слід у його серці, відкрив певні істини, допоміг зрозуміти красу людської душі, надав поштовх, щоб змінити себе на краще, або навіть допоміг знайти вихід зі складної життєвої ситуації та прийняти правильне рішення. Тобто про книжку, яка стала однією з улюблених й особливою.
Обсяг робіт має не перевершувати двох сторінок формату А-4.
За бажанням до конкурсної роботи учень може додати вступ, в якому розповість, чому саме предмет «Зарубіжна література» є для нього особливим.
В анкеті учасника конкурсу необхідно вказати прізвище, ім’я, повну назву школи та клас, додати світлину. Учитель має стисло написати про захоплення учня (учениці).
Для участі в конкурсі треба надіслати заявку та відскановану квитанцію про передплату на журнал «Зарубіжна література в школах України» на 2017 рік (на зручний для вас термін). У заявці необхідно вказати своє прізвище, ім`я, по батькові, місце роботи (повна назва школи) та стаж, домашню адресу, поштовий індекс, контактний телефон. Додайте, будь ласка, також свою світлину.
Надсилайте роботи на електронну адресу редакції: antrosvit@ukr.net
Творчі роботи приймаються до 10-го травня 2017 року.
Всі учасники конкурсу до отримають сертифікати, вчителі – подяки, переможці – дипломи та подарунки.
Ми бажаємо усім нам відстояти наш прекрасний предмет!
Нехай буде більше добра і світла в нашому житті!"

Немає коментарів:

Дописати коментар