четвер, 11 серпня 2011 р.

Готовимся к первому уроку в 2011-2012 у.г.!

В 2011 году Украина отмечает знаменательную дату в своей истории - 20 лет со Дня провозглашения независимости. Поэтому 1 сентября во всех школах Украины 1 урок будет посвящен этой дате (Лист МОНСМУ від 06.07.2011р №1/9-516 "Про проведення єдиного уроку, присвяченого відзначенню 20-ї річниці  незалежності України).

Цитирую: "Рекомендовано провести цей урок на базі шкільних, краєзнавчих музеїв для окремого класу, паралелі чи всієї школи.
Важливо, наголошено в рекомендаціях, щоб учні знали та розуміли події початку 90-х років ХХ ст. і могли висловлювати власну думку щодо них.
У методичних рекомендаціях уточнюється тематика проведення Перших уроків диференційовано: для 1-х, 2‑4-х класів, а також для учнів середньої ланки та 9‑11-х класів.
За традицією, перед початком нового навчального року в усіх середніх навчальних закладах буде проведено урочисту загальношкільну лінійку, присвячену 1-му вересня – Дню знань.
Як ноу-хау міністерство рекомендує "по можливості, для підкреслення урочистості події випустити в небо по 20 повітряних кульок із тематичними написами".
У зв’язку з тим, що в нинішньому році Україна також відзначає 450-річчя створення Пересопницького Євангелія, яке, за текстом рекомендацій, "справедливо називають українською Першокнигою – національним надбанням, символом духовного відродження України", рекомендовано на Першому уроці нагадати учням, що на Пересопницькому Євангелії й Конституції присягають на вірність народові України Президенти Української Держави під час інавгурації. За матеріалами: Освіта.ua" .

  С методическим рекомендациями по проведению этого урока Вы, уважаемые коллеги, можете ознакомиться на странице Методический совет.

Немає коментарів:

Дописати коментар